Dagislivet

Denna höst vet jag kommer att bli lärorik, utmanande, intensiv och säkerligen även givande. Jobbet på dagis är inte nytt men nog åldersgruppen och storleken av gruppen. Från att vara van med 12 småttingar så är det nu en ordentligt varierad skala av 20 äldre barn. Dock är mer än hälften 3 år eller yngre. Ännu. Åldern då trotset verkligen gör sig påmint.
 
Utmanande? JA. Lärorikt? JA.
 
Jag har trevliga kollegor, vilket är jätteskönt. Vi kommer bra överrens! Men det är relativt nytt för oss alla så enkelt är det inte. Speciellt inte heller då man inte har en egen gård att släppa ut barnen på när de har klätt på sig. Nej, de måste vänta alla 20 i vår relativt lilla tambur tills alla är klädda förrän vi kan traska iväg längs gatorna till parken, för säkerhetens skull. Det hinner bli väldigt liv i luckan under den tiden. Om man som förälder endast har ett fåtal barn hemma och ändå vet hur rörigt det kan bli, kan ju bara tänka sig hur det blir med 20 otåliga ungar, som alla vill olika saker. :)
 
Det är en lärorik process att se den växelverkan som befinner sig mellan en själv och barnen. En process jag kommer att vara tacksam över den dag jag får egna barn. För man märker när man lyckas och när man kanske inte lyckas lika bra. De hjälper mig (ovetandes) att förstå den teori jag läst i praktiken.
 
Men nu först inser jag att föräldrakontakten visst kan vara en aning knepig ibland, vilket jag faktiskt helt ärligt inte behövt uppleva förr. Kanske jag bara haft tur? 
 
Å visst förstår jag nu att man verkligen kan vara trött efter att ha varit fullkomligt social i 8 h med både personal, föräldrar och 20 barn. Man räcker liksom inte till, hur man så gärna än vill. 
 
Jag vet i.a.f. nu för framtiden att jag inte kommer att orka jobba på dagis samtidigt som jag fostrar egna barn. Jag behöver variation i livet och tid för lugn och ro för att orka. Bra att veta det redan nu. 
 
Skall försöka ta vara på denna tid och suga åt mig all lärdom jag får, även om det just nu känns som att jag endast försöker hinna med hela ekorrhjulet. Men det lättar säkert lite när vi blir mer varma i kläderna och allt börjar lägga sig. Vi hoppas på det i.a.f. :)
 
RSS 2.0