Christmas season the Aussie style

December såg i stora drag ut såhär, från telefonkamerans synvinkel (se nedan). Sedan har jag och Petter också gjort utfärder varje söndag, där min "riktiga" kamera fått fånga de vackra vyerna. De bilderna får ni se senare.. Det roliga med att bo här är att det hela tiden händer så mycket som man kunde fånga på bild. Men så behöver jag påminna mig att allt nog inte behöver fotas, även om jag lever i en kultur av otaliga selfien..
 
Vädret är ju allt som ofta bra här så man ska ju inte klaga om det e lite regnigt vissa dagar, men de två första veckorna av december var det fint och varmt på dagen för att sedan övergå till storm, regn och åska på kvällarna. Så höll det på och upprepade sig en god tid, vilket var väldigt intressant. Under en av kvällarna var jag och en kompis på färjan hem från Manly. Ett äventyr minsann när man inte ser något från båten förutom ljusblixtrar som slår ner och sedan ljudligt buller..
 
Petter har fått jobba fulltid på Kitchen art, vilket har varit superbra. Jag tog mod till mig och sökte jobb på min favoritbutik här i Sydney; "Forever New". Besökte butiken och talade med managern ett par gånger och fick sedan komma på intervju, utan någå erfarenheter inom sales. Jag klickade bra med managern som intervjuade mig och hon berättade att hon också varit med i Sound of music, precis som jag, när den spelades här i Sydney. So random.. Jobbet är inte mitt ännu och vet inte om jag kommer att få det heller, men är stolt över mig att jag vågade gå och bjuda ut mig själv i ett område jag inte är erfaren i. Men åtminstone har jag fått jobba sporadiskt som barnvakt, som här faktiskt ger lika bra betalt som ett "vanligt" jobb. Här är professionella nanny-jobb supervanliga.
 
December inleddes med skolans avslutnings-ceremoni och sedan blev det bl.a. två julfester, ett besök till IKEA med min svenska vän Sabina, julaftons dubbeldejt-middag med risgrynsgröt, sjungande på Hillsongs julaftonsmöte med livslevande kameler, god julmiddag på Canadensiskt vis på juldagen, spelkväll med vänner, Christmas spec-musikalkonsert, flygande med drake i Moore Park, kubb på Bronte beach o.s.v.
 
Att det hände mer sorgliga saker här i Sydney denna månad går ju inte att förbise, men jag väljer att inte fokusera på det här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0